10 CEO, 10 vezetői célkitűzés 2017-re

 

Különböző iparágak vezérigazgató osztották meg 2017-es célkitűzéseiket és azt, hogy mit tanultak vezetőként az elmúlt esztendőben.

 

cél2017.jpg

 

Vezetési lecke: A háttérbe vonulás segít a csapatnak megbirkózni az új kihívásokkal - Laura Weidman Powers (Code2040)


Szárnyakat adhat és még növekedést is hozhat, amikor egy cégvezető valamilyen okból háttérbe vonul, a feladatait pedig a vezetői team látja el. Ez az a tapasztalás, ami átformálhatja a felelősség megosztásáról, a közös munkáról és az együttműködésen alapuló vezetésről alkotott nézeteket és a csapaton belüli sokféleség tiszteletét.


Vezetési lecke: Helyet adni a sajátunktól eltérő vezetési stílusoknak - Tristan Walker (Walker & Company Brands)


Lelassulni. Annak, aki szeret mindig valami fontosat csinálni, és fokozatosan javítani a körülményeken, néha nehéz elfogadni, hogy nem mindenki ilyen. Pedig ez nem baj, mert vezetőként képesnek kell lenni olyan embereket vezetni, akik nem olyanok, mint mi. A saját vezetési stílusnak idomulni kell több, másfajta vezetési stílushoz.


Vezetői cél: A teljes spektrumból kell perspektívát keresni - Meika Hollender (Sustain Natural)


A teljes összkép megértéséhez az igények meghallásán keresztül vezet az út. Lehet szó politikai nézetekről vagy más megosztó nézőpontokról, egy cég sikereinek érdekében mindettől függetlenül meg kell érteni a vásárlókat. Mi az, ami foglakoztatja őket, mi fontos a számukra, stb. Meghallgatni és meghallani minden perspektívát.


Vezetői cél: Sokkal közelebb jutni a konstruktív visszajelzésekhez - Charles Best (DonorsChoose)


Cél a jobb és gyorsabb konstruktív visszajelzések adása. Talán nem kell indokolni, hogy miért...


Vezetési lecke: Kulcsfontosságú ideje korán alkalmazkodni - Jennifer Fitzgerald (PolicyGenius)


Egy növekedési szakaszban lévő startup élén minden év újabb kihívást jelenthet, hiszen egy olyan céget irányítani, ami teljesen más képet mutat az év elején és az év végén, elég nagy kihívás. Óriási jelentősége van annak, hogy a vezetői képességek lépést tudjanak tartani a cég növekedésével.


Vezetési lecke: Tiszta jövőkép = Reális ütemterv - Linden Tibbets (IFTTT)


Fókuszban a világosság növelése. Egyszerűen nem lehet inspirálni valakit, ha nem tudjuk megfogalmazni a víziót, azt, hogy pontosan hová tartunk és, hogy miért kell neki csatlakozni. Minden alkalommal, amikor egy határozott, tisztább képet tudunk festeni a jövőről, óriási lépésekre lehetünk képesek. Az egyszerűség nehéz dolog, de érdemes akár hosszú órákat eltölteni azzal, hogy biztosak legyünk benne, megértették a lényeget, és akkor kommunikálni már tényleg csak néhány másodperc.


Vezetői cél: A jó döntést meghozni a legnépszerűbb döntés helyett - Aria Finger (Do Something)


Amikor több nehéz döntést kell meghozni, jó arra gondolni, hogy a jó döntések, nem mindig a legnépszerűbb döntések. Vezetőként néha (vagy gyakran) olyan döntéseket kell hozni, amelyek a szervezetnek jók, de nem mindenkinek tetszenek. És ez így van rendben.


Vezetői cél: Légy jelen és vond be az alkalmazottaidat - Mike Cagney (SoFi)


Amikor egy vezető üzleti okokból sokat van távol, kövessék ezt olyan időszakok is, amikor többet van az irodában. Fontos a csapattal eltöltött idő. Lépéseket kell tenni azért, hogy legyen erre egy bevált rutin, pl. közös ebédek. Amikor egy cég növekedésnek indul, és pár emberből több száz fős vállalattá növi ki magát, különösen fontos megtartani a nyílt és őszinte párbeszédet, és erre kiváló alkalom lehet egy-egy közös ebéd.


Vezetési lecke: Szerződtess lassan, bocsáss el gyorsan - Miki Agrawal (Thinx)


Vezetőként nem azzal kell tölteni az időt, hogy felügyeljük az embereket, a munkamoráljukat, a pozitív hozzáállásukat és a végrehajtást – hanem olyan embereket kell felvenni, akikben ez meg van. Így pedig már egyszerű koncentrálni arra, ami számít: az üzlet növekedésére.


Vezetői cél: Csinálj kevesebbet, de csináld jobban - Scott Harrison (Charity: water)


Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy túl sok mindent próbálunk csinálni és nem töltünk elég időt a mélyebb koncentrációval és a fókuszálással. Jó cél lehet kevesebb dolgot tenni kiválóbb eredménnyel, több időt szánni a jövőn való gondolkodással a képernyő előtt töltött idő rovására és olyan nehéz problémákat megoldani, amelyekkel gyakran találkozunk.

(Forrás: Fast Company)


<><><><><><><><><><>


Milyen személyes célkitűzésed van 2017-re?


VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!


Könyvespolc: