A manipulátorok köztünk vannak! Mit tehetsz ellenük?

 

Pszichopaták nem csak a mozifilmekben és egy-egy könyv oldalain tűnhetnek fel, hanem akár ott sétálhatnak körülöttünk még a munkahelyünkön is (vagy sajnálatos módon együtt élünk velük). A legrosszabb, hogy eleinte teljesen normális kollégaként ismerhetjük meg őket.

 

 manipulátor.jpg

 

Bizonyos tanulmányok szerint, a vezetők 3-4 %-a szintén ebbe a kategóriába sorolható! Ez nem jó hír, de ha már itt tartunk, ide tartoznak a narcisztikus hajlammal „megáldottak” is. Ráadásul ez a „készség” valamilyen módon még hozzá is segítheti őket az üzleti sikereikhez. Bármennyi időt töltünk is el a munka világában, a legegyszerűbben és talán a leggyorsabban az eszméletlenül gátlástalan önimádatukról ismerhetők fel.


Egy szó, mint száz: egy teljesen átlagos karrier során is benne van a pakliban, hogy összefutunk néhánnyal, aki megpróbál manipulálni vagy mocskolódni velünk.


Az alábbi 10 technika Jessica Stillman szerint csupán töredéke a rájuk jellemző eszköztárnak, de a felismerésükhöz mindenképpen hasznos lehet:


1. Bemagyarázás


Az alábbi variációk tökéletesen bemutatják ezt a technikát: „Ez nem történt meg.”, „Ezt csak Te képzeled.”, ”Megőrültél?”. Ez azért a legalattomosabb technika, mert torzítja és rontja a realitásérzékünket, lassan de biztosan „elsorvasztja” az önbizalmunkat, és elkerülhetetlenül megbénít, holott indokolt lenne fellázadni az erőszak és a rossz bánásmód ellen.


Megoldás: Szilárdítsd meg magad a saját valóságodban – írd le, ahogy a dolgok történtek szerinted, vagy/és meséld el egy barátodnak vagy oszd meg a tapasztalataidat egy számodra támogatást nyújtó emberrel, mindez segíthet ellensúlyozni a hatást.


2. Kivetítés


Ismerős az a helyzet, amikor valaki azt állítja, hogy az összes körülötte lévő kellemetlenségről ő semmit sem tehet, csakis kizárólag TE? Ez a kivetítés egyik formája. Többé-kevésbé mindannyian csináljuk, a nárcisztikusok és a pszichopaták azonban szinte mindig. Ez egy védekező mechanizmus, amivel áthárítják a felelősséget egy viselkedésre vagy jellemvonásra, természetesen valaki másnak tulajdonítva azokat.


Megoldás: Ne mutass könyörületet vagy empátiát az ilyen típusú emberek felé és ne is vedd magadra. Lépj túl a felőlük jövő projekción. Ugyanis ha "megmutatod" a lelkedet vagy az értékrendedet nekik, azzal egy további potenciális kihasználási lehetőséget kínálsz fel.


3. Általánosítás


Talán egyetérthetünk abban, hogy a beosztottak/alkalmazottak nem mindig veszik figyelembe bizonyos pénzügyi döntések hosszú távú következményeit. Miközben Te megjegyzed, hogy egy üzlet akkor jöhet össze, ha X, Y és Z feltételek teljesülnek, ugyanerre a pszichopata az állítja, hogy közveszélyesnek nevezted, a nárcisztikus kollégád pedig azt mondja a főnökötöknek, hogy te azt állítod, ez az üzlet egy „katasztrófa”.


Mi folyik itt? Nem csupán annyi, hogy nem értik, amit mondunk, hanem nem is érdekli őket, hogy megértsék.

A rosszindulatú nárcisztikusok nem mindig bírnak lángésszel – sokan közülük lusták gondolkodni. Ahelyett, hogy időt szánnának rá és alaposan megfontolnának egy másik nézőpontot, gyakorlatilag mindent (és bármit) általánosítanak amit mondunk, mindenre ráhúzható megállapításokat gyártanak, nem ismerik el az adott téma árnyalatait és figyelmen kívül hagynak több olyan szempontot is, amit mi például tiszteletben tartunk.


Megoldás: Ragaszkodj az igazadhoz és állj ellen az általánosító megállapításoknak annak felismerésével, hogy mindez csupán a fekete/fehér illogikus gondolkodás megnyilvánulása.


4. Utólagos célmódosításgatás


A sértegető nárcisztikusok és szociopaták egy logikai megtévesztést használnak annak biztosítása érdekében, hogy minden okuk meglegyen az állandó elégedetlenségre velünk kapcsolatban. Ez van akkor, amikor minden fellelhető bizonyítékot összegyűjtöttünk az érveink igazolása mellett, vagy mindent megtettünk, hogy teljesítsük a kérésüket ÉS akkor ők előállnak egy újabb elvárással vagy még több bizonyíték követelésével.


Megoldás: Nem menj bele a játszmába! Érvényesítsd és értékeld saját magadat! Tudd, hogy elég (jó) vagy és nem kell állandóan hibásnak vagy értéktelennek érezned magad valami miatt!


5. Ugrálás a témák között


A beszélgetési témák közötti ugrálás elég ártatlannak tűnik, de egy mesterien manipuláló kezében ez egy tökéletes eszköz arra, hogy elkerülje a felelősséget. Ők nem akarják, hogy bármilyen téma miatt számon kérhetők legyenek, azért, hogy az előnyükre tudják fordítani a helyzeteket. Amennyiben hagyjuk, ez a végtelenségig így mehet, lehetetlenné téve, hogy ténylegesen közreműködjenek a releváns kérdésekben.


Megoldás: Próbáld meg a „Törött lemez” technikát alkalmazni: kitartóan folytasd a tények kimondásával anélkül, hogy helyet adnál a zavaró tényezőknek. Irányítsd vissza a figyelmet azzal, hogy: „Ez nem az, amiről én beszéltem. Maradjunk továbbra is az igazi témánál.” Ha nem érdekli őket, hagyd abba és valami konstruktívabbra fordítsd az energiádat!


6. Gúnyolódás


Csak azért, mert már évek óta van ezzel dolgod, - gyakorlatilag azóta, hogy az első játszótéri kis zsarnokkal találkoztál - ez még nem teszi kevésbé rombolóvá az ilyen helyzeteket (és láthatóan folytatódnak is).


Megoldás: Egyszerűen ne toleráld! Fontos, hogy vess véget minden olyan kommunikációnak (vagy egyéb interakciónak), ami gúnyolódásból áll és mondd is ki, hogy nem fogod tolerálni. Ne tedd magadévá: vedd észre, hogy azért teszik ezt, mert nincs más, hatékony eszköztáruk.


7. Lejárató kampány


Amikor nem sikerül kontrollálniuk azt, ahogyan látjuk magunkat, elkezdik kontrollálni azt, ahogy mások látnak bennünket. Eljátsszák a mártírt, miközben bennünket címkéznek különböző jelzőkkel. A lejárató kampány egy megelőző csapás, hogy szabotálják a jó hírünket és megrágalmazzanak bennünket. Az igazán gonosz zsenik még meg is osztanak, összeugrasztva egymás ellen két embert vagy akár egy egész csoportot.


Megoldás: Ne hagyd, hogy sikerüljön! Dokumentálj mindenféle zaklatást. Tegyél meg mindent, hogy „ne kapd be a csalit” és ne hagyd, hogy beleprovokáljon egy olyan negatív viselkedésbe, amit amúgy tévesen már neked tulajdonított.


8. Leértékelés


Légy óvatos, ha egy kolléga feltűnően szeret, miközben agresszíven nyírja, mondjuk a főnökötöket vagy azt a személyt, aki kifejezetten melleted áll. A nárcisztikus bántalmazók rendre ezt csinálják a magánéletükben is – leértékelik az exeiket az új partnerük előtt, ám végül az új partnerük is elkezdi ugyanazt a bánásmódot kapni, mint az ex-partner. 


Megoldás: Az első lépés egyszerűen a tudatosság, vagyis figyelni arra, ahogy valaki beszél másokról, vagy ahogy kezeli őket, mert ez nagy valószínűséggel megmutatja, hogyan fog veled bánni a jövőben.


9. Agresszív viccek


A probléma itt nem a humorérzékünkkel van, hanem inkább a vicc mögött rejlő szándékkal. A rejtett nárcisztikusok élvezik, hogy rosszindulatú megjegyzéseket tegyenek a kárunkra. Ezek általában viccnek „kikiáltott” megjegyzések, hogy így aztán megússzák azokat a megdöbbentő dolgokat, amiket kimondtak és továbbra is fennmaradjon az ártatlan és hűvös viselkedés látszata. Ráadásul, amikor felháborodunk egy - egy érzéketlen, kemény megjegyzésen, még azt is megkapjuk tőlük, hogy nincs humorérzékünk.


Megoldás: Ne hagyd, hogy beetessen azzal, hogy ez csak egy ártatlan vicc volt – nem az volt!


10. Dráma háromszög


Az egyik legokosabb módja, ahogy egy igazán mérgező típus megőrjíthet az aljasságával, ha a figyelmünket egy harmadik személytől származó feltételezett fenyegetésre irányítja, és már kész is a dráma háromszög. A nárcisztikusok kifejezetten szeretnek visszamondani „hazugságokat”, amiket mások mondanak rólunk.


Megoldás: Vedd észre, hogy a dráma harmadik szereplője ugyanúgy manipulálva van, ahogy te. Ő egy másik áldozat és nem az ellenséged. Kipróbálhatod, hogy megfordítod a háromszög „szerepköreit”(de ez akkor is egy játszma marad és sosem lesz vége!), vagy/és elnyered a harmadik szereplő támogatását, hiszen ő nem tartozik a nárcisztikus befolyása alá.


<><><><><><><><>


Milyen személyes tapasztalatod van ezekkel a manipulatív technikákkal kapcsolatban?