I. Hiedelem: „Nekem Sikerült”

 

Az előző cikkben azt kezdtük el boncolgatni, hogy miért nehéz egy alapvetően sikeres vezetőnek, a változás útjára lépni. Ahhoz, hogy az eddigi sikerek folytatódjanak, de talán ahhoz is, hogy fenntarthatónak tudhassuk az elért szintet, van néhány hiedelem, amellyel szembe érdemes nézni. A következőkben ezek közül az elsővel foglalkozunk.

 

 business-siker1.jpg

 

A sikeres embereknek egy meglehetősen konzekvens gondolat áramlik az ereikben és az agyukban: „Nekem sikerült. Nekem sikerült. Nekem sikerült.” Ez a múltban elért sikerek miatti erős hit megadja a „löketet” a jövőbeni sikerekhez szükséges kockázatok vállalására is.

 

Talán nem is gondolunk arra, hogy ez ránk is érvényes. Talán azt gondoljuk, hogy ez az ego ámokfutása. Nézzünk egy kicsit jobban magunkba!

 

Hogyan, vagy honnan van annyi önbizalmunk, hogy reggel felébredünk, és belevetjük magunkat a munkába, tele optimizmussal és vággyal a „versengésre”, teljesítésre? (Nem mindenkire érvényes, tudom!)

 

Ez nem azért van, mert emlékeztetjük magunkat az általunk előidézett fejetlenségekre és az elszenvedett kudarcokra. Éppen ellenkezőleg. Ez azért van, mert kicenzúrázzuk a hibákat és úgy döntünk, hogy csak a „best of” azaz, kiemelkedő sikereinket futtatjuk le a memóriánkban.

 

Ha olyanok vagyunk, mint az igazán sikeres emberek, akkor az ismerős lesz, hogy mentális képek felidézésének segítségével, azokra a pozitív dolgokra fókuszálnak, amikor egyfajta sztárként mindenkit elkápráztattak és a csúcsra jutottak. Ez lehet az az 5 perc a vezetői értekezleten, amikor addig kötöttük az ebet a karóhoz, amíg elfogadásra nem került az, amit akartunk. Lehet akár egy gyakorlottan elkészített memo arról, hogy a CEO mindenkit megdicsért a cégnél. Ki ne akarná újra és újra elolvasni ezt a memot egy üres pillanatban? Amikor a cselekedeteink egy boldog „véget” érnek és jól jövünk ki belőlük, akkor ezeket szeretjük visszajátszani magunknak.

 

Amikor a sikeres emberek gondolatai vannak a fejünkben, az nem az önértékelésről szól, hanem az önmagasztalásról - és ez önmagában jó dolog. E nélkül nem lennénk annyira ösztönözve arra se, hogy felkeljünk reggelente.

 

A sikeres emberek számára ugyan a múlt rózsaszín prológokból áll ..., de mi van a kevésbé rózsaszín szériáikkal?

 

Jellemzően nem csak a múlt pozitív sikereire támaszkodnak, hogy fenntartsák a pozitív hozzáállásukat – hanem a kevésbé rózsás teljesítményeikre is, még ha ennek bizonyítéka ellent is mond az önbizalomra gyakorolt hatást illetően. Mert akkor úgy állnakneki, hogy "majd most sikerülni fog." Mert a sikeres emberek tényleg nem isznak félig üres pohárból...

 

Ha a siker csapatmunka eredménye – és nem egyéni teljesítményé – hajlamosak vagyunk túlbecsülni a saját hozzájárulásunkat. Ha megkérdeznénk a vezetőket, hogy becsüljék meg a saját hozzájárulásukat a cég sikeréhez, nem lenne meglepő, ha a válaszok összesen 150 %-ot tennének ki. Jellemzően azt gondoljuk, hogy többet tettünk hozzá, mint mások.

 

A múlt sikereinek túlértékelése szinte minden munkahelyre jellemző. A vigasztaló benne, hogy a túlértékelés még mindig jobb, mint amikor a hozzáadott teljesítmények összesítése 100 % alá kerül – mert ebben az esetben sürgősen új kollégák után kell nézni.

 

Ez a „Nekem sikerült” hiedelem a legtöbb esetben pozitív és csak akkor jelenthet nagyobb akadályt, amikor viselkedésváltozás szükséges.

 

A sikeres emberek állhatatosan felülértékelik saját magukat a társaikhoz képest. Marshall Goldsmith tréning programjain megkérdeztek 50 000 résztvevőt, hogy értékeljék saját magukat a szakmán belüli társaik teljesítményének viszonylatában, és 80-85 %- uk értékelte saját magát a felső TOP 20-ba tartozóként, és kb. 70 % a TOP 10-be. A számok jellemzően még nevetségesebben alakulnak a magasabb társadalmi státusszal járó szakemberek körében, mint az orvosok, befektetési bankárok, stb.

 

Mindannyian olyan visszajelzéseket vagyunk hajlandóak elfogadni másoktól, amik összhangban vannak azzal, ahogy saját magunkat látjuk. Mindannyian hajlamosak vagyunk visszautasítani vagy megtagadni azokat a visszajelzéseket, amelyek ellentétesek azzal, ahogy saját magunkat látjuk. A sikeres emberek nagyszerűen érzik magukat a korábbi teljesítményük vonatkozásában. A jó hír, hogy ezek a pozitív emlékek felépítik az önbizalmunkat és arra ösztönöznek, hogy még több sikert próbáljunk elérni. A rossz hír, hogy a megtévesztő önképünk nagyban megnehezíti, hogy meghalljuk a negatív visszajelzéseket, és bevalljuk – kezdetben legalább saját magunknak -, hogy változtatni kéne.

 

A „Nekem sikerülhet”-tel folytatjuk ....

 

(Forrás: Marshall Goldsmith)

 

VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!