Mit jelent az Executive Coaching?

 

A Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching keretében az Executive Coaching röviden, pár szóval összefoglalva: Visszajelzés/Feedback és Előremutató javaslatok/FeedForward az érintettektől, a munkahelyen, a vezetői hatékonyság érdekében.

 

coaching1.jpg 

  • Az Executive Coaching szakmailag sikeres emberek támogatása azért, hogy jobban teljesítsenek a munkahelyükön. Az ügyfelek általában magasabb beosztású vezetők, kiemelkedő tehetségek, akik elköteleződöttek a változás, és a fejlődés irányába. Másrészről ők azok, akik fejleszteni akarják a vezetői viselkedésük hatékonyságát is. Lehet cél pl. valamilyen kompetencia fejlesztése, vagy akár egy olyan folyamat, amikor valaki új szerepbe kerül a cégen belül, vagy éppen bekerül egy cég életébe.

 

  • Az Executive Coaching ténylegesen a szakmai, munkahelyi környezetről szól, a szakmai szerepekről, felelősségről, és nem karrier -, vagy life coaching témákról.

 

  • Az Executive Coaching mérhető, és előre meghatározott eredmények eléréséről szól. Olyan eredményekről, amelyek fontosak mind a vezető, mind a vállalat / cég számára. Lényeges elem, hogy ezeknek az eredményeknek a kulcsfontosságú érdekeltek, azaz munkatársak részéről is láthatónak és elismertnek kell lenniük. Pl. ha a cél a vezetői hatékonyság növelése, vagy a vezető döntéshozó képességének a javítása volt, de a munkatársak ezt nem látják, akkor azok az eredmények nem léteznek.

 

  • Az Executive Coaching a Stakeholder Centered Coaching jól meghatározott, és strukturált folyamata. Utóbbi egy kiemelkedő és alapvető jellemző is egyben, ami leginkább a lépéseket, a keretrendszert határozza meg.

 

  • Az Executive Coaching más fejlesztő folyamathoz hasonlóan többnyire személyesen zajlik, de az első alkalmak kivételével akár telefonon vagy Skype-on is folytatódhat.

 

  • Az Executive Coaching egy hosszabb távú folyamat, ami 6, 9 vagy 12 hónapot vesz igénybe. A garanciavállalás az utóbbi, 12 hónapos időtartamra vonatkozik. Azért tart ennyi ideig, mert a tapasztalatok alapján a tényleges és maradandó vezetői változáshoz ennyi idő szükséges.

 

  • Az Executive Coaching-nak ez a meghatározása részben a Harvard Business Review tanulmányain, részben Marshall Goldsmith és a Stakeholder Centered Coaching tapasztalatain alapszik.

 

 

További információk >>>

 

VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!