Csökken a büdzsé, ellenben több munka lesz - nem a vezetők kedvenc bejelentése, ugye?

 

A vezetői lét során előfordul, hogy olyan, kevésbé népszerű bejelentéseket kell tenni, amelyek nagy valószínűséggel ellenállásba, de min. "nem-tetszésbe" ütköznek.

 

nembeszélmajom.jpg 

Amikor egy vezető úgy gondolja, hogy a hatékonysághoz nem kellene hűvösnek, barátságtalannak, kimértnek és nemtörődömnek lenni az alkalmazottakkal, akkor különösen nehézséget jelenthet számára a következő gondolat: "Hogyan lehet fenntartani a barátságot és ugyanakkor hatékony és korrekt vezetője lenni mindenkinek?".

Ebből fakadóan, amikor kellemetlen híreket kell közölnie a munkavállalókkal, akkor végül mégiscsak egy nemtörődöm, zárkózott, „színlelt” főnök képéhez folyamodik, miközben legbelül idegesnek és bűnösnek is érzi magát a beosztottjaival való viselkedése miatt.


Az a vezető, aki pedig azt gondolja, hogy: „A főnökök nem azért vannak, hogy népszerűek legyenek.”- és inkább eszközöknek tekinti az embereit, lehet, hogy minden probléma, lelkiismeret furdalás nélkül átnyomja rajtuk a kevésbé népszerű dolgokat, ám a végeredmény szempontjából nem lesz köztük akkora különbség.


Hogyan lehet megfelelően és mégis különböző módon kezelni a beosztottakat és ezeket a nehéz helyzeteket?


Pl. ne kérj elnézést az adott lépés miatt, ne támadd a felső vezetés által kialakított politikát, hanem egyszerűen érts egyet bármilyen igazsággal, legyen szó rólad, vagy a helyzetről. Érts egyet azzal, amit a beosztottak mondanak a tervezett lépések ellen, fogadj el bármilyen kijelentést a rendszer lehetséges összeomlásával kapcsolatban, és még mindig kitartóan kérd a beosztottakat együttműködésre az adott feladat a megvalósítására vonatkozóan.


Hogyan hangzik ez egy párbeszédben? Valahogy így:


VEZETŐ: (Miklóst látva a büfében, odamegy hozzá.) Szia Miklós! Van egy perced?


MIKLÓS: Persze. Ülj le. Mi újság?


VEZETŐ: Hallottál valamit a múlt heti vezetői értekezletről?


MIKLÓS: Tudtam, hogy lesz, de ez minden.


VEZETŐ: Amikor a vita végre a normális vágányra tért, a gazdasági megszorítás mellett döntöttek. A végeredmény pedig, hogy az osztályunknak 15 % növekedést kell mutatni a teljesítmény szempontjából a következő 3-6 hónapra, anélkül, hogy további embereket vennénk fel, vagy növelnénk a büdzsét.


MIKLÓS: Ez egy kivitelezhetetlen ötlet. Ezek nem normálisak! Most is túl vagyunk terhelve és még le is akarják húzni rólunk a bőrt! Mondtad ezt nekik?


VEZETŐ: Nem mondtam nekik, hogy nem normálisak, de azt mondtam, hogy azt gondolom, ez rendkívül nehéz lesz, ha nem lehetetlen.


MIKLÓS: Mit mondtak?


VEZETŐ: Hasonló dolgot, mint amit mondtam neked. Munka/Teljesítmény növelés, márpedig lesz.


MIKLÓS: A többieket nem tudom, de én most nagyon el vagyok havazva. Én nem tudok 15 %-kal több munkát végezni. Azt se gondolom, hogy bármennyit, nemhogy 15 %-ot rátenni!


VEZETŐ: Egyetértek veled. Talán nem fog menni, és neked és a többieknek is problémája lesz a növeléssel, de ennek ellenére nekünk növelni kell a teljesítményt.


MIKLÓS: A pokolba ezzel az egésszel. Megmondtad nekik, hogy ez nem fog működni?


VEZETŐ: Egyetértek. Pokolba vele. Nem hallgatták meg a figyelmeztetéseimet. Elmagyaráztam nekik, amit most te is mondasz nekem. Csak sokkal diplomatikusabban. 


MIKLÓS: Talán ha kevésbé lennél diplomatikus és jól odavágnál az asztalra, akkor jobban meghallanák amit mondasz nekik.


VEZETŐ: Talán.

 

MIKLÓS: Talán a picsába. Ha te erősen odavágnál, akkor nem nyomnának le 15 %-ot a torkunkon. Nem tudják, hogy mennyire túl vagyunk már terhelve.


VEZETŐ: Valószínűleg igazad van de nekünk még akkor is növelni kell az teljesítményt.


MIKLÓS: De nekem ez pokoli időszak. Te tudod!


VEZETŐ: Ez igaz, ezért kérem, hogy tudasd velem azonnal, ha a dolgok kicsúsznak a kezedből. Az első hónap után írjatok egy memót nekem a jellemző problémákról, így nekem is lesz munícióm, ha vissza kell mennem az emeletre, hogy elmondjam nekik, mi történik. 


MIKLÓS: Rendben, de nem gondolom, hogy 15 %-os növekedést tudok csinálni.


VEZETŐ: Talán igazad van, ezért kicsivel kezdünk és meglátjuk, hogy mennek a dolgok. A következő két hétben tegyünk rá olyan 5-6 %-ot. 


MIKLÓS: Figyelj, az legalább  8 óra előkészítést és feldolgozást jelent a kezdéshez. Nem tudom túlóra nélkül megcsinálni.


VEZETŐ: Lehet, hogy igazad van. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz időt spórolni a régi ügyekből, hogy feldolgozd az újakat és emiatt tovább kell dolgoznod, akkor vezess nyilvántartást a túlórákról és én kompenzálni fogom az idődet, vagyis majd megkapod szabadnapként.


MIKLÓS: Rendben, de biztosíthatlak, hogy nagyon tele van a hócipőm.


VEZETŐ: Egyetértek. Megértem a kiborulásodat is, de a döntés nem a mi kezünkben van, nézzük meg, hogyan alakulnak a dolgok. OK?


MIKLÓS: Rendben, nézzük meg.


******


Hol a trükk? Nehéz elképzelni, hogy működik? A tréningen minden kiderül ...:-)


Jelentkezésért (a kattintás után az oldal alján lesz az űrlap) és további információkért klikk a ide >>>>

 

Ha kérdésed van, akkor pedig állok rendelkezésedre!

 

VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

 

Rólam

 

Azokkal a cégtulajdonosokkal, vállalkozókkal, vezetőkkel és vezetői csapatokkal dolgozom, akik a maximumot szeretnék elérni mind a személyes, mind a szakmai lehetőségeikben. A coaching-on, a tréningeken és a tanácsadáson keresztül a vezetők gondolkodásmódot, eszközöket, adott esetben stratégiákat és folyamatokat kapnak ahhoz, hogy túllépjenek a határaikon és kimagaslóan teljesítsenek.

 

Készen állsz a továbblépésre? Írj ma a gertrud@coach-mediator.hu email címre!

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sikeres Vezetők 20+1 Leggyakoribb Hibája

 

A vezető és a versenyszellem

 

Mi mindent tehetsz meg azért, hogy ne legyen egyetlen egy munkavállaló sem, akik bízik benned?