Sikeres Vezetők 20+1 Leggyakoribb Hibája

 

Te hogy állsz azzal a kérdéssel, hogy: a sikereid ellenére, milyen hibákat kellene kiküszöbölnöd a viselkedésedben?


Vajon mekkora kihívás elé állít, hogy a korábban elért eredményeid ne akadályozzák a továbblépésedet?


Mennyire vagy tudatában a legborzasztóbb munkahelyi –és/akár magánéleti – viselkedésednek?

 

Mi lehet a sikereid gátja- (1).png


No persze, vezetőként elsősorban arra fókuszálsz, hogy mit és hogyan csinálj és kevésbé arra, hogy mit ne, vagyis mi az, amiről viszonylag gyorsan le kellene szoknod.


Valószínűleg sok továbbképzésen, különböző tréningeken jártál, és szakmailag ki is hozod magadból a maximumot. Ám vannak olyan, vissza-visszatérő helyzetek, amik azt mutatják, hogy  a hatás, amit a környezetedre gyakorolsz, nem feltétlen pozitív. Óriási dolgokat tettél le az asztalra… Minden meg van benned a sikerhez: rátermettség, magabiztosság, lelkesedés, tudsz élni a szabad választás lehetőségével is, stb.


Természetesen az eddig elértek alapján akár borítékolni lehetne a további pozitív fejleményeket is. Nem áll távol a valóságtól, ha azt gondolod, hogy: „Azt, ahol most vagyok, amit elértem, azt az eddigi viselkedésemmel tettem, tehát mindez ennek is köszönhető.”


Egy vezető életében fontosak az eredmények, a pozitív, előremutató légkör megteremtése és kevésbé releváns a saját hibák boncolgatás, pláne beismerése.


A mai világban a rossz döntésekkel egyetemben, a negatív szokásokkal való felhagyást is kevésbé vagy nem honorálják. Jobbik esetben mondjuk, a dohányzásról való leszokásért ugyan kaphatsz némi elismerést.


Azonban a megnyerőbb viselkedés mekkora érték?


Igen, egy munkahelyen nem egymást szeretni jöttünk össze, ám az undok, oktondi, tiszteletet és elismerést nélkülöző magatartás hosszabb távon senkinek sem éri meg. Előbb-utóbb az anyagilag ugyan megbecsült de sokszor indulattal „lekezelt” kolléga is odébbáll, - jobbik esetben nem egyenesen a konkurenciához.


A mindig kötözködő, másokat végig nem hallgató, bocsánatot sosem kérő főnök szakmailag hiába oké, ha emberileg sokkal távolabb áll ettől, mint sejtené.


Mit lehet tenni? A szép, hogy semmit, vagyis inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy mit nem kell tenni a továbbiakban?


Vagyis mi az a:


 

20 +1 kiemelkedő vezetői hiba, amiről ideje leszoknod?

 


Marshall Goldsmith 20 +1 olyan vezetői hibát gyűjtött össze, amelyek a leggyakoribbak és jellemzően megnehezítik az emberek közötti együttműködést. Ez nem a személyiségről szól, nem is az intelligenciáról, nem a szakmai ismeretekről, hanem a kapcsolatteremtő- ÉS fenntartó képességről.


Az alábbi teszt kitöltésével először értékelheted saját magadat, majd felkérhetsz számodra releváns személyeket, hogy tegyék meg ugyanezt, és adjanak egy visszajelzést neked.


Talán mondanom sem kell, hogy mások értékelése nélkül kevésbé lesz teljes a kép! Az összesítés alapján kapni fogsz egy diagramot, amiben láthatod, hogy milyen egybeesések és persze eltérések vannak abban, ahogy te látod a saját viselkedésedet és abban, ahogy mások érzékelik azt.


A döntés, hogy ez alapján min szeretnél változtatni, a te kezedben lesz.


Értékeld magad, ha Te az a vezető vagy, aki(t):


  • egyszerűen érdekel, hogyan látják mások, hogyan élik meg a viselkedését


  • vezetőként kevés visszajelzést kap, de lenne rá igénye


  • szakmailag a helyén van, azonban van pár dolog a különböző szokásaival kapcsolatban, amin változtatna

 

  • szeretné összevetni a saját megélését azzal, ahogy mások látják 

 

  • kíváncsi azokra a szempontokra, amelyek akár gátolhatják is a további előmenetelben


Ez nem a Te pályád, ha:


  • a fentiek közül egyik sem érdekel


  • úgy gondolod, az eredmények magukért beszélnek és ez így önmagában elegendő is


  • úgy véled, a jelenlegi stratégiád megdönthetetlen és már eddig is bizonyított


  • sem az önmagaddal való szembenézés, sem pedig az ebből fakadó fejlődési lehetőégek nem érdekelnek


Hogyan működik?


Maga az önértékelés pár percet vesz igénybe. Az értékelhető eredmény érdekében ajánlott legalább 5 – de minél több, annál jobb - olyan személynek továbbküldeni, a kérdőívet. Olyanoknak, akiknek számodra fontos, és releváns a véleménye. Érdekes szempontot adhat az is, ha családtagot, barátot teszel az értékelők csoportjába, mert függetlenül attól, hogy ez egy vezetői viselkedésre fókuszáló teszt, az esetek többségében óriási különbség nincs az otthoni, a barátok közti és a munkahelyi viselkedés között. Kivételek persze mindig vannak! Miután valaki közülük értékelt, azonnal megkapod az összesítést, ami folyamatosan frissül, míg az utolsó általad felkért értékelő ki nem töltötte a kérdőívet. Fontos: az utólag, a "Küldés" gombra kattintás után hozzáadott nevek értékelése már egy különösszesítésbe lesz,ezért érdemes előtte átgondolni, kinek a visszacsatolására vagy kíváncsi!


Mit kezdhetsz vele?


A tesztelés során azt tapasztaltam, hogy mindenképpen meglepő és elgondolkodtató végeredmények születtek. Amennyiben nem egyértelmű, hogy mi hangosodik ki belőle, vagyis mi az, amivel érdemes foglalkozni, szívesen segítek. Az pedig már egy saját döntés, hogy akarsz-e bármin is változtatni, vagy sem.


Az alábbi linkre kattintva el is kezdheted a kitöltést:

 

 

SIKERES VEZETŐK 20 +1 LEGGYAKORIBB HIBÁJA

 

Kérdéseiddel kapcsolatban állok rendelkezésre ITT vagy a gertrud@coach-mediator.hu email címen.


VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!